Thumaide

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Thumaide? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Dankzij het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van deze pagina vind je bruikbare gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Thumaide!

zonnepanelen installateur 7971
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode79710
Gasverbruik23.620 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€172,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Thumaide september 2023

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Beloeil. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Beloeil is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Thumaide
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4840), dan loopt het voordeel al gauw op tot €600. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Thumaide komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 3070 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €767,50 (tarieven september 2023). Met goedkope zonnepanelen in Thumaide kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119908€3625 – €4500€440
2280013€5050 – €5825€600
3341016€6000 – €6200€800
4395018€6450 – €6700€930
5467019€7100 – €7200€1020
6481022€7700 – €7950€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Thumaide lees jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thumaide is 3310 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 11 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 4000 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De meeste mensen kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Thumaide?

Voor het leggen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-thumaide

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Thumaide vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vind jij in een zeer korte periode een uitmuntende vakman in jouw streek. Veel installateurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf duidelijk de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Thumaide.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Thumaide op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Thumaide
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Thumaide een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!