Ellignies-Sainte-Anne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Ellignies-Sainte-Anne? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be ontdek jij handige adviezen over zonnepanelen kopen in Ellignies-Sainte-Anne!

zonnepanelen installateur 7972
 • Direct lagere energielasten.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode79720
Gasverbruik23.650 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€173,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ellignies-Sainte-Anne april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Beloeil. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Beloeil bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Ellignies-Sainte-Anne
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4870), dan pak je al snel €604. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Ellignies-Sainte-Anne variëren tussen de €5000 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op circa 3100 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Oxxio betaal je hiervoor wel €775,00 (vergoeding april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Ellignies-Sainte-Anne bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120607€3475 – €4500€410
2283011€5000 – €5675€600
3320014€5925 – €6025€800
4385017€6375 – €6775€940
5443019€7100 – €7175€1010
6490022€7575 – €8100€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Ellignies-Sainte-Anne vind je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ellignies-Sainte-Anne is 3325 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 panelen van 280 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ellignies-Sainte-Anne?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ellignies-sainte-anne

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Ellignies-Sainte-Anne vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten zoek jij moeiteloos een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. Verscheidene specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Ellignies-Sainte-Anne.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ellignies-Sainte-Anne op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Ellignies-Sainte-Anne
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ellignies-Sainte-Anne een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!