Wadelincourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Wadelincourt? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met deze website bekijk je bruikbare raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Wadelincourt!

zonnepanelen installateur 7971
 • Direct lagere energielasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode79710
Gasverbruik23.630 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€173,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Wadelincourt september 2023

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Beloeil. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Beloeil bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Wadelincourt
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4850), dan is jouw winst al gauw €601. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wadelincourt liggen tussen om en nabij de €4300 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in circa 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €770,00 (prijspeil september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Wadelincourt kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119607€3550 – €4300€400
2276011€5075 – €5600€550
3332014€5950 – €6250€825
4414016€6425 – €6850€920
5433019€7000 – €7300€1010
6511022€7625 – €8000€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Wadelincourt vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wadelincourt is 3315 kWh. Je hebt dus nodig rond de 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De meeste investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Wadelincourt?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wadelincourt

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Wadelincourt vergelijken? Via onze stappenplan vergelijk je snel en eenvoudig een professionele specialist in jouw omgeving. Een aantal leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf duidelijk de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Wadelincourt.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Als laatste verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar vraag ook om eventuele keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wadelincourt op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Wadelincourt
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Wadelincourt een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!