Stambruges

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Stambruges? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van onze website doorzoek jij waardevolle toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Stambruges!

zonnepanelen installateur 7973
 • Lagere energielasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode79730
Gasverbruik23.680 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Stambruges juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Beloeil. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Beloeil zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Stambruges
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4900), dan profiteer je al van een korting van zo’n €607. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Stambruges variëren tussen de €5300 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en NLE betaal je daarvoor ongeveer €680,00 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Stambruges kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119606€3475 – €4400€430
2281012€5025 – €5825€575
3322014€6100 – €6275€800
4399016€6350 – €6825€910
5434019€7050 – €7125€980
6498021€7700 – €7900€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Stambruges vind je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stambruges bedraagt 3340 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Stambruges?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-stambruges

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Stambruges vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan vind je in een zeer korte periode een uitmuntende expert in je postcodegebied. Verscheidene adviseurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot het tarief. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets expliciet jouw woning. Het genre woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Stambruges.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Stambruges op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Stambruges
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Stambruges een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!