Basècles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Basècles? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van onze vergelijker doorzoek jij omvangrijke gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Basècles!

zonnepanelen installateur 7971
 • Minder betalen voor stroom.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode79710
Gasverbruik23.600 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€172,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Basècles september 2023

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees jij wat de regels zijn in de gemeente Beloeil. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Beloeil kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Basècles
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren extra voordelig een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4820), dan profiteer je al van een korting van zo’n €598. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim tienduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Basècles schommelen tussen de €5200 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen genereert grofweg 3050 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Powerpeers betaal je al snel €762,50 (tarieven september 2023). Via goedkope zonnepanelen in Basècles kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3600 – €4375€400
2280013€5000 – €5800€525
3331014€6000 – €6125€700
4394018€6300 – €6825€950
5446019€7075 – €7150€970
6487022€7450 – €8050€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Basècles vind jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Basècles bedraagt 3300 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Basècles?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-basecles

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Basècles vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vergelijk jij moeiteloos een erkende vakspecialist in je woonplaats. Verscheidene bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Basècles.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Basècles op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Basècles
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Basècles een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!