Quevaucamps

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Quevaucamps? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van deze website doorzoek jij handige details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Quevaucamps!

zonnepanelen installateur 7972
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode79720
Gasverbruik23.660 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€173,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Quevaucamps juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Beloeil. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Beloeil kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Quevaucamps
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4880), dan pak je al snel €605. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Quevaucamps zitten vaak tussen de €4000 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €675,00 (prijspeil juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Quevaucamps kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3550 – €4450€420
2285012€5025 – €5725€500
3339016€5925 – €6175€700
4390016€6525 – €6650€880
5432019€7050 – €7175€1030
6502021€7550 – €7950€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Quevaucamps zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Quevaucamps is 3330 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste consumenten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Quevaucamps?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-quevaucamps

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Quevaucamps vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten kies jij vandaag nog een erkende installateur in jouw streek. Een aantal installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het soort woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Quevaucamps.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Quevaucamps op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Quevaucamps
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Quevaucamps een forfaitaire vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!