Ramegnies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Ramegnies? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. D.m.v. krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van onze website ontdek je samengestelde details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ramegnies!

zonnepanelen installateur 7971
 • Structureel lagere energiekost.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBeloeil
Postcode79710
Gasverbruik23.610 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€172,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ramegnies juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk jij de spelregels in de gemeente Beloeil. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Beloeil bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Ramegnies
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4830), dan is het voordeel al snel €599. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ramegnies schommelen tussen de €4700 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen draait uit op grofweg 3060 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Qurrent betaal je al snel €765,00 (onkosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Ramegnies bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118108€3425 – €4275€440
2281012€5100 – €5800€650
3323014€5975 – €6125€725
4413018€6425 – €6725€920
5455020€6925 – €7175€1030
6482023€7575 – €7875€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Ramegnies check je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ramegnies bedraagt 3305 kWh. Je hebt dus nodig rond de 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Veel woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Ramegnies?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ramegnies

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ramegnies vergelijken? Met tips van onze adviseurs zoek je moeiteloos een uitmuntende monteur in jouw streek. Verscheidene specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Ramegnies.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het mailadres. Hierdoor weten wij hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ramegnies op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Ramegnies
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ramegnies een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!