Sint-Denijs

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sint-Denijs? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. D.m.v. de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij praktische info aangaande zonnepanelen kopen in Sint-Denijs!

zonnepanelen installateur 8554
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • BTW terugvragen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZwevegem
Postcode85540
Gasverbruik22.280 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€170,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Sint-Denijs juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Zwevegem. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Zwevegem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Sint-Denijs
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4500), dan profiteer je al van een korting van zo’n €558. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Sint-Denijs liggen tussen om en nabij de €4300 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op zo’n 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €715,00 (onkosten juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Sint-Denijs bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119606€3650 – €4375€430
2275012€5050 – €5700€675
3346014€6025 – €6100€750
4387017€6300 – €6800€950
5433020€6900 – €7125€960
6497021€7400 – €7950€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sint-Denijs achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Denijs is 3440 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1825 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Sint-Denijs?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-denijs

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Sint-Denijs vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan heb jij moeiteloos een uitmuntende aanbieder in jouw eigen buurt. De meeste monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer het type huis. Het type huis (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Sint-Denijs.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op relevante keurmerken (denk aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Denijs op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Sint-Denijs
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Denijs een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!