Soheit-Tinlot

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Soheit-Tinlot? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met deze website lees je accurate info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Soheit-Tinlot!

zonnepanelen installateur 4557
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteTinlot
Postcode45570
Gasverbruik23.110 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€176,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Soheit-Tinlot juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Tinlot. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Tinlot zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Soheit-Tinlot
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen erg goedkoop een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4580), dan is het voordeel al snel €568. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Soheit-Tinlot zitten vaak tussen de €4700 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2760 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €690,00 (tarief juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Soheit-Tinlot kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121006€3700 – €4425€440
2292012€5225 – €5675€550
3341014€6100 – €6175€875
4392016€6550 – €6625€900
5468020€6950 – €7250€990
6483023€7450 – €7975€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Soheit-Tinlot lees jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Soheit-Tinlot is 3555 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde investeerders kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Soheit-Tinlot?

Tijdens de montage van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-soheit-tinlot

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Soheit-Tinlot vergelijken? Via onderstaande tips zoek jij in korte tijd een uitmuntende vakman in de regio. Het merendeel van de bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het soort huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Soheit-Tinlot.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Zo weten wij hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van experts uit de omgeving. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Soheit-Tinlot op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Soheit-Tinlot
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Soheit-Tinlot aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!