Abée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Abée? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels de zonnepanelen-vergelijker tref jij praktische aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Abée!

zonnepanelen installateur 4557
 • Lagere energielasten.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLuik
GemeenteTinlot
Postcode45570
Gasverbruik23.070 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€175,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Abée juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Tinlot. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Tinlot kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Abée
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4540), dan loopt het voordeel al gauw op tot €563. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Abée komen doorgaans uit tussen de €5200 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2720 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Nuon betaal je daarvoor zo’n €680,00 (prijspeil juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Abée bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117408€3400 – €4275€420
2297011€5300 – €5850€575
3360014€5950 – €6250€775
4388016€6525 – €6675€900
5433019€7075 – €7275€960
6496022€7475 – €8150€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Abée tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Abée is 3535 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 panelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Abée?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-abee

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Abée vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs heb je snel en eenvoudig een uitmuntende expert in de regio. Tal van aanbieders hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf expliciet jouw woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Abée.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van experts uit de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor clubhuizen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Abée op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Abée
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Abée een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!