Seny

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Seny? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van deze pagina lees je waardevolle adviezen over zonnepanelen kopen in Seny!

zonnepanelen installateur 4557
 • Minder betalen voor stroom.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuik
GemeenteTinlot
Postcode45570
Gasverbruik23.100 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€176,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Seny juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees je wat de regels zijn in de gemeente Tinlot. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Tinlot is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Seny
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4570), dan is het voordeel al snel €567. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een soort vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Seny variëren tussen de €5400 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pakweg 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €687,50 (onkosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Seny bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117806€3500 – €4200€390
2310011€5050 – €5800€600
3343014€6075 – €6150€850
4380018€6450 – €6750€910
5461019€6925 – €7175€1020
6489022€7625 – €8050€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Seny bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Seny bedraagt 3550 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 panelen van 285 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De meeste mensen prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Seny?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-seny

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Seny vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs vergelijk je vandaag nog een goede vakman in je postcodegebied. Tal van bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf het soort woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Seny.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (denk aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Seny op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Seny
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Seny aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!