Waillet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Waillet? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Vanwege dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met onze website check je samengestelde aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Waillet!

zonnepanelen installateur 5377
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNamen
GemeenteSomme-Leuze
Postcode53770
Gasverbruik21.650 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€165,02

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Waillet juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Somme-Leuze. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Somme-Leuze is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Waillet
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4870), dan profiteer je al van een korting van zo’n €604. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Waillet fluctueren tussen de €5300 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pakweg 2840 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Vandebron betaal je al snel €710,00 (vergoeding juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Waillet is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120308€3425 – €4325€400
2277011€5075 – €5750€650
3336014€6025 – €6150€850
4412018€6350 – €6825€930
5443020€7075 – €7175€1030
6508021€7700 – €8025€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Waillet vind je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waillet is 3325 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Bijna alle investeerders installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Waillet?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-waillet

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Waillet vergelijken? Dankzij onze stappenplan tref jij in korte tijd een erkende installateur in je postcodegebied. Een aantal installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Schets de eigenschappen van het huis. Het genre huis (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Waillet.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Zo komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar wees scherp op certificering (voorbeelden zijn Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Waillet op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Waillet
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Waillet een aanvullend distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!