Nettinne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Nettinne? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Via het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van onze vergelijker bekijk jij veelzijdige details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Nettinne!

zonnepanelen installateur 5377
 • Structureel lagere energiekost.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteSomme-Leuze
Postcode53770
Gasverbruik21.620 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€164,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Nettinne juli 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Somme-Leuze. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Somme-Leuze kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Nettinne
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4840), dan is jouw winst al gauw €600. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nettinne liggen tussen om en nabij de €5400 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen resulteert in om en nabij 2810 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €702,50 (tarieven juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Nettinne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117406€3425 – €4225€430
2292011€5100 – €5800€500
3347016€6025 – €6225€875
4417017€6300 – €6725€920
5458020€7000 – €7125€980
6502022€7650 – €8025€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Nettinne check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nettinne bedraagt 3310 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 11 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle consumenten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Nettinne?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nettinne

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Nettinne vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan kies jij in een zeer korte periode een professionele expert in jouw streek. Veel installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Nettinne.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nettinne op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Nettinne
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Nettinne een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!