Baillonville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Baillonville? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be lees je handige toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Baillonville!

zonnepanelen installateur 5377
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Duurzame investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieNamen
GemeenteSomme-Leuze
Postcode53770
Gasverbruik21.580 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€170,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Baillonville juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Somme-Leuze. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Somme-Leuze zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Baillonville
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4800), dan pak je al snel €595. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Baillonville liggen tussen de €5400 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2770 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €692,50 (vergoeding juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Baillonville bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3425 – €4450€390
2279013€5250 – €5875€525
3344014€5925 – €6225€750
4393016€6475 – €6825€880
5440020€6925 – €7225€1010
6500022€7650 – €8175€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Baillonville vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baillonville is 3590 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Baillonville?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-baillonville

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Baillonville vergelijken? Door onze stappenplan tref je vandaag nog een deskundige aanbieder in jouw streek. Diverse installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Baillonville.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap versturen ze de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Baillonville op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Baillonville
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Baillonville een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!