Noiseux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Noiseux? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door de zonnepanelen-vergelijker lees je accurate gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Noiseux!

zonnepanelen installateur 5377
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNamen
GemeenteSomme-Leuze
Postcode53770
Gasverbruik21.630 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€164,71

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Noiseux juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Somme-Leuze. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Somme-Leuze is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Noiseux
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4850), dan is het voordeel al snel €601. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Noiseux komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pak ‘m beet 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €705,00 (tarief juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Noiseux kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117506€3675 – €4425€400
2299011€5225 – €5725€625
3330014€6075 – €6075€700
4407017€6475 – €6700€910
5468020€7000 – €7125€980
6491021€7425 – €8150€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Noiseux achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noiseux is 3315 kWh. Dit staat voor grofweg 10 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Noiseux?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-noiseux

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Noiseux vergelijken? Via tips van onze adviseurs kies je snel en eenvoudig een uitstekende expert in je woonplaats. Het merendeel van de leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Noiseux.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten we op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (denk aan Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Noiseux op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Noiseux
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Noiseux een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!