Gesves

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Gesves? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Dankzij de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van onze tool check jij waardevolle details m.b.t. zonnepanelen kopen in Gesves!

zonnepanelen installateur 5340
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNamen
GemeenteGesves
Postcode53400
Gasverbruik20.250 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€159,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Gesves juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Gesves. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Gesves kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Gesves
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4720), dan is het voordeel al snel €585. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Gesves liggen tussen de €4500 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op circa 2950 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Oxxio betaal je al snel €737,50 (tarief juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Gesves kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118407€3400 – €4400€380
2287011€5225 – €5800€675
3343014€5950 – €6100€800
4411018€6300 – €6725€880
5466019€7050 – €7250€1030
6504021€7650 – €7850€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Gesves check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gesves is 3325 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 10 panelen van 290 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Veel mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Gesves?

Voor panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gesves

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Gesves vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan kies jij in een zeer korte periode een erkende leverancier in je woonplaats. Verschillende monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de aard van de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Gesves.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gesves op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Gesves
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Gesves een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente