Ohey

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Ohey? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via zonnepanelenvoordeel.be vind je handige details aangaande zonnepanelen kopen in Ohey!

zonnepanelen installateur 5350
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNamen
GemeenteOhey
Postcode53500
Gasverbruik20.260 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€159,34

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ohey juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Ohey. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Ohey is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Ohey
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4730), dan loopt het voordeel al gauw op tot €586. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. De plannen zijn om dit te veranderen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim honderdduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ohey liggen tussen om en nabij de €4600 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 2960 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €740,00 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Ohey is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118408€3600 – €4450€380
2299012€5075 – €5750€525
3345016€5950 – €6175€725
4404018€6400 – €6700€900
5438019€6925 – €7125€990
6508021€7675 – €7800€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Ohey ontdek je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ohey is 3330 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De doorsnee bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ohey?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ohey

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ohey vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt kies je snel en eenvoudig een uitstekende expert in jouw streek. Veel installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Ohey.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ohey op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Ohey
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ohey een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente