Sinsin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Sinsin? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij onze website tref je waardevolle adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sinsin!

zonnepanelen installateur 5377
 • Makkelijk geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNamen
GemeenteSomme-Leuze
Postcode53770
Gasverbruik21.640 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€164,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Sinsin juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Somme-Leuze. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Somme-Leuze kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Sinsin
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4860), dan is het belastingvoordeel al gauw €602. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Sinsin schommelen tussen de €5000 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in om en nabij 2830 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €707,50 (kosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Sinsin bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120606€3425 – €4450€440
2292012€5025 – €5875€550
3354014€6075 – €6275€850
4383018€6425 – €6725€930
5462020€7000 – €7175€970
6505022€7575 – €7950€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Sinsin tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sinsin bedraagt 3320 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 panelen passend, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Sinsin?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sinsin

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Sinsin vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek je snel en eenvoudig een betrouwbare vakspecialist in jouw streek. Het merendeel van de bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het soort dak (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Sinsin.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week volgen er offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (denk aan IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sinsin op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Sinsin
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Sinsin een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!