Heure

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Heure? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Door krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze vergelijker check je handige details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Heure!

zonnepanelen installateur 5377
 • Direct lagere energielasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteSomme-Leuze
Postcode53770
Gasverbruik21.600 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€164,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Heure maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Somme-Leuze. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Somme-Leuze zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Heure
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4820), dan bedraagt het voordeel al snel €598. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Heure komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in om en nabij 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta of Pure Energie betaal je al snel €697,50 (prijspeil maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Heure kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3600 – €4425€410
2272012€5200 – €5750€550
3321016€6025 – €6275€700
4405017€6500 – €6850€930
5431020€7050 – €7175€970
6510021€7600 – €7975€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Heure bekijk je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heure bedraagt 3300 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Heure?

Puur voor panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-heure

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Heure vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs zoek jij snel en eenvoudig een betrouwbare aanbieder in de buurt. Verscheidene specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Heure.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heure op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Heure
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Heure een distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!