Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je veelzijdige informatie over zonnepanelen kopen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek!

zonnepanelen installateur 1760
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRoosdaal
Postcode17600
Gasverbruik21.440 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€166,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Roosdaal. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Roosdaal is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4910), dan loopt het voordeel al gauw op tot €609. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek variëren tussen de €5000 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert ongeveer 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €707,50 (vergoeding mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3450 – €4400€400
2304012€5275 – €5725€575
3331014€6050 – €6100€825
4396018€6475 – €6800€890
5455019€6925 – €7125€980
6507022€7600 – €7900€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek vind je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek bedraagt 3420 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-onze-lieve-vrouw-lombeek

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vergelijk jij zonder problemen een erkende aanbieder in de regio. Verscheidene specialisten bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het type woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!