Strijtem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Strijtem? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van deze website tref jij omvangrijke gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Strijtem!

zonnepanelen installateur 1760
 • Snelle terugverdientijd.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteRoosdaal
Postcode17600
Gasverbruik21.460 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€166,59

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Strijtem mei 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Roosdaal. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Roosdaal bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Strijtem
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4930), dan pak je al snel €611. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, echter ook op financieel vlak. Al 500.000investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Strijtem zitten vaak tussen de €4800 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2850 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €712,50 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Strijtem kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120407€3675 – €4325€390
2286012€5075 – €5675€525
3329015€6050 – €6075€750
4392017€6350 – €6650€890
5448019€6950 – €7125€1020
6508023€7450 – €7850€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Strijtem bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Strijtem is 3430 kWh. Dat staat gelijk aan circa 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Strijtem?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-strijtem

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Strijtem vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten heb jij moeiteloos een deskundige specialist in jouw streek. Diverse aanbieders hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de aard van de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Strijtem.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn naam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvang je de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  In een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar wees scherp op certificering (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Strijtem op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Strijtem
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Strijtem aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!