Bogaarden

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Bogaarden? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze website vind je uitgebreide raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bogaarden!

zonnepanelen installateur 1670
 • Structureel lagere energiekost.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeentePepingen
Postcode16700
Gasverbruik21.200 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€162,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bogaarden mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Pepingen. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Pepingen zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Bogaarden
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4670), dan profiteer je al van een korting van zo’n €579. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bogaarden komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor grofweg 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €750,00 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Bogaarden kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119907€3625 – €4475€380
2292012€5200 – €5825€575
3327016€6000 – €6250€750
4382017€6350 – €6600€880
5453019€6950 – €7300€980
6497023€7450 – €8175€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Bogaarden check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bogaarden bedraagt 3300 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De doorsnee consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Bogaarden?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bogaarden

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bogaarden vergelijken? Dankzij onze stappenplan kies je vandaag nog een uitmuntende monteur in je woonplaats. Verschillende bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op het tarief. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Bogaarden.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvang je de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit uw regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bogaarden op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Bogaarden
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Bogaarden een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!