Beert

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Beert? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je omvangrijke tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Beert!

zonnepanelen installateur 1673
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieVlaams Brabant
GemeentePepingen
Postcode16730
Gasverbruik21.230 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€163,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Beert mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Pepingen. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Pepingen zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Beert
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4700), dan is het voordeel al snel €583. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Beert fluctueren tussen de €5400 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 3030 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €757,50 (kosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Beert kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118008€3425 – €4450€380
2283013€5125 – €5650€625
3341016€6000 – €6275€775
4418017€6450 – €6750€900
5467020€7050 – €7275€1010
6490021€7525 – €7925€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Beert vind je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beert bedraagt 3315 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de klanten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Beert?

Voor zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beert

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Beert vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten heb je vandaag nog een uitmuntende leverancier in jouw streek. Verscheidene adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het type dak (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Beert.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor weten we hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Beert op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Beert
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Beert een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!