Melkwezer

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Melkwezer? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker check jij praktische adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Melkwezer!

zonnepanelen installateur 3350
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Los van de energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode33500
Gasverbruik22.330 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€173,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Melkwezer mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Linter. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Linter is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Melkwezer
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5050), dan is het belastingvoordeel al gauw €626. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Melkwezer fluctueren tussen de €4500 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2900 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €725,00 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Melkwezer kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3450 – €4500€440
2297011€5250 – €5850€600
3336014€5925 – €6175€725
4392018€6375 – €6625€940
5435020€6950 – €7225€1010
6494023€7550 – €7925€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Melkwezer vind jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Melkwezer is 3565 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Bijna alle woningbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Melkwezer?

Tijdens de montage van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-melkwezer

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Melkwezer vergelijken? Met behulp van het advies hieronder tref jij in een zeer korte periode een betrouwbare vakspecialist in je woonplaats. Verscheidene aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de tarieven. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de karakteristieken van het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Melkwezer.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Daardoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar let ook op certificaten en keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Melkwezer op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Melkwezer
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Melkwezer verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!