Neerhespen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Neerhespen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels zonnepanelenvoordeel.be ontdek je veelzijdige gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Neerhespen!

zonnepanelen installateur 3350
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verantwoorde investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode33500
Gasverbruik22.340 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€173,41

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Neerhespen mei 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente Linter. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Linter zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Neerhespen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4310), dan pak je al snel €534. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al ruim honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Neerhespen liggen tussen de €4900 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op zo’n 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en NLE betaal je al snel €727,50 (tarief mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Neerhespen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119908€3475 – €4250€400
2308012€5250 – €5650€550
3359016€5900 – €6050€875
4406017€6400 – €6725€950
5450020€6950 – €7125€960
6495021€7575 – €8125€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Neerhespen achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neerhespen bedraagt 3570 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 3925 kWh zijn dat 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Neerhespen?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neerhespen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Neerhespen vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vind je moeiteloos een uitmuntende monteur in jouw eigen buurt. De meeste monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Neerhespen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op certificering (zoals bijv. Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Neerhespen op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Neerhespen
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Neerhespen een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!