Drieslinter

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Drieslinter? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van onze vergelijker check jij uitgebreide raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Drieslinter!

zonnepanelen installateur 3350
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode33500
Gasverbruik22.320 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€173,10

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Drieslinter mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Linter. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Linter kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Drieslinter
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5040), dan is het belastingvoordeel al gauw €625. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al ruim vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Drieslinter variëren tussen de €4100 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2890 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie of Vandebron betaal je al snel €722,50 (onkosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Drieslinter kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117906€3650 – €4450€380
2280013€5225 – €5650€600
3339015€6075 – €6250€850
4415017€6425 – €6775€900
5452019€7025 – €7150€1000
6510022€7450 – €7900€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Drieslinter ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Drieslinter is 3560 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de mensen kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Drieslinter?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-drieslinter

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Drieslinter vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten vind je snel en eenvoudig een uitstekende monteur in de regio. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer expliciet het huis. Het type huis (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Drieslinter.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Drieslinter op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Drieslinter
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Drieslinter een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!