Neerlinter

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Neerlinter? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met de zonnepanelen-vergelijker lees je handige raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Neerlinter!

zonnepanelen installateur 3350
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode33500
Gasverbruik22.350 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€173,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Neerlinter mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Linter. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Linter zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Neerlinter
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4320), dan is jouw winst al gauw €536. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Neerlinter komen doorgaans uit tussen de €4100 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor pakweg 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €730,00 (prijs mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Neerlinter kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3500 – €4475€440
2276013€5250 – €5800€650
3354014€5925 – €6150€850
4396016€6325 – €6850€880
5448019€6925 – €7225€970
6508022€7450 – €8200€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Neerlinter tref jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neerlinter bedraagt 3575 kWh. Je hebt dus nodig rond de 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Neerlinter?

Voor de installatie van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neerlinter

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Neerlinter vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten vergelijk jij snel en eenvoudig een erkende specialist in de regio. Verscheidene adviseurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf duidelijk de woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Neerlinter.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, het 06-nummer, en het mailadres. Vandaar is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Neerlinter op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Neerlinter
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Neerlinter een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!