Overhespen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Overhespen? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met deze pagina vind je accurate informatie over zonnepanelen kopen in Overhespen!

zonnepanelen installateur 3350
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode33500
Gasverbruik22.370 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€173,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Overhespen mei 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Linter. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Linter bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Overhespen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4340), dan is het belastingvoordeel al gauw €538. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al ruim honderdduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Overhespen komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in genereert grofweg 2940 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €735,00 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Overhespen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120008€3550 – €4275€420
2292012€5100 – €5825€600
3350014€5950 – €6250€750
4409016€6550 – €6600€880
5461020€6975 – €7300€960
6505021€7575 – €8175€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Overhespen tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Overhespen is 3585 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde klanten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Overhespen?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-overhespen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Overhespen vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten kies je snel en eenvoudig een deskundige vakman in de buurt. Verscheidene adviseurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer het type huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Overhespen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens versturen ze de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Overhespen op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Overhespen
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Overhespen een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!