Laakdal

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Laakdal? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Met behulp van krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels onze website tref jij uitgebreide raadgeving over zonnepanelen kopen in Laakdal!

zonnepanelen installateur 2430
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieAntwerpen
GemeenteLaakdal
Postcode24300
Gasverbruik22.460 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€168,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Laakdal juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Laakdal. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Laakdal kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Laakdal
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4430), dan bedraagt het voordeel al snel €549. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Laakdal zitten vaak tussen de €4300 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in ongeveer 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €700,00 (vergoeding juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Laakdal kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117708€3450 – €4475€400
2306013€5225 – €5775€550
3345016€5975 – €6225€725
4403016€6450 – €6775€900
5468019€7000 – €7125€1010
6516022€7650 – €7850€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Laakdal vind je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Laakdal is 3330 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De meeste investeerders installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Laakdal?

Voor PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-laakdal

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Laakdal vergelijken? Geholpen door onderstaande tips kies je snel en eenvoudig een erkende specialist in jouw streek. De meeste monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Laakdal.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Laakdal op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Laakdal
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Laakdal een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente