Arendonk

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Arendonk? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door deze website bekijk jij handige gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Arendonk!

zonnepanelen installateur 2370
 • Lagere energiekost.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieAntwerpen
GemeenteArendonk
Postcode23700
Gasverbruik22.410 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€167,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Arendonk mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Arendonk. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Arendonk zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Arendonk
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4380), dan loopt het voordeel al gauw op tot €543. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Er is wel verandering op komst: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al 500.000huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Arendonk liggen tussen om en nabij de €4800 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pakweg 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €687,50 (vergoeding mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Arendonk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117306€3400 – €4300€380
2307011€5225 – €5825€550
3347014€6075 – €6100€800
4406017€6300 – €6800€900
5457020€6925 – €7200€980
6513023€7450 – €7875€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Arendonk check jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Arendonk bedraagt 3305 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle consumenten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Arendonk?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-arendonk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Arendonk vergelijken? Door middel van het advies hieronder vind je binnen enkele minuten een professionele monteur in de buurt. Veel installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf expliciet jouw woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Arendonk.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de omgeving. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Arendonk op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Arendonk
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Arendonk een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!