Eindhout

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Eindhout? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van deze pagina bekijk jij bruikbare informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Eindhout!

zonnepanelen installateur 2430
  • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
  • Vermindering Milieu-impact.
  • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
  • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieAntwerpen
GemeenteLaakdal
Postcode24300
Gasverbruik23.180 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Eindhout mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Laakdal. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

  • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
  • Binnen de gemeente Laakdal bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
  • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
  • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Eindhout
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4400), dan bedraagt het voordeel al snel €545. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Eindhout komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor plusminus 2930 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €732,50 (tarief mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Eindhout bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120308€3500 – €4250€410
2283013€5125 – €5625€575
3333016€5900 – €6175€750
4384018€6475 – €6800€910
5440020€7100 – €7300€1000
6513023€7600 – €8075€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Eindhout lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eindhout bedraagt 3390 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 10 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Eindhout?

Voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-eindhout

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Eindhout vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs tref je in korte tijd een goede vakspecialist in je postcodegebied. Veel leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

  1. Postcode + huisnummer invoeren

    Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

  2. Wat zijn de uitgangspunten?

    Is het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

  3. Opdrachtomschrijving

    Definieer duidelijk de woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Eindhout.

  4. Overige contactgegevens invullen

    We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om je voor- en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

  5. Het vergelijken van offertes

    Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

  • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
  • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
  • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen must.
  • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eindhout op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Eindhout
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Eindhout een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!