Baarle-Hertog

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Baarle-Hertog? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Door de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze vergelijker doorzoek je omvangrijke aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Baarle-Hertog!

zonnepanelen installateur 2387
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieAntwerpen
GemeenteBaarle-Hertog
Postcode23870
Gasverbruik22.430 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€168,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Baarle-Hertog juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Baarle-Hertog. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Baarle-Hertog zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Baarle-Hertog
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4400), dan is het voordeel al snel €545. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al 500.000gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Baarle-Hertog schommelen tussen de €4700 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op plusminus 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €692,50 (onkosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Baarle-Hertog bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119006€3600 – €4325€410
2308013€5225 – €5625€675
3350016€6100 – €6050€725
4402017€6350 – €6750€890
5460020€6975 – €7275€980
6506021€7600 – €8075€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Baarle-Hertog ontdek je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baarle-Hertog is 3315 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Baarle-Hertog?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-baarle-hertog

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Baarle-Hertog vergelijken? Middels het advies hieronder vind jij in korte tijd een uitmuntende leverancier in de buurt. Tal van aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de aard van de woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Baarle-Hertog.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om naam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor clubhuizen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Baarle-Hertog op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Baarle-Hertog
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Baarle-Hertog een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!