Veerle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Veerle? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met onze tool check jij uitgebreide info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Veerle!

zonnepanelen installateur 2431
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieAntwerpen
GemeenteLaakdal
Postcode24310
Gasverbruik23.210 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€173,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Veerle mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Laakdal. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Laakdal kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Veerle
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4430), dan is het belastingvoordeel al gauw €549. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Veerle fluctueren tussen de €4000 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor grofweg 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €740,00 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Veerle kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119907€3400 – €4250€440
2277011€5050 – €5600€675
3335014€5950 – €6275€750
4396017€6475 – €6625€930
5452020€7050 – €7250€970
6498023€7425 – €8150€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Veerle tref jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veerle is 3405 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Veerle?

Voor PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-veerle

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Veerle vergelijken? Middels onderstaande tips heb je moeiteloos een deskundige aanbieder in je woonplaats. De meeste monteurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het type dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Veerle.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Aansluitend zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook certificering (denk aan IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Veerle op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Veerle
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Veerle een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!