Malle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Malle? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Met innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze vergelijker check je samengestelde aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Malle!

zonnepanelen installateur 2390
 • Direct lagere energielasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieAntwerpen
GemeenteMalle
Postcode23900
Gasverbruik22.440 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Malle juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Malle. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Malle kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Malle
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4410), dan profiteer je al van een korting van zo’n €547. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat wel veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Malle schommelen tussen de €4100 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €695,00 (onkosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Malle kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3575 – €4200€390
2286013€5250 – €5800€650
3342016€6050 – €6025€775
4389016€6450 – €6650€910
5470020€6975 – €7200€1030
6487021€7450 – €7875€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Malle bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Malle bedraagt 3320 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Malle?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-malle

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Malle vergelijken? Met behulp van het advies hieronder tref jij vandaag nog een erkende specialist in jouw streek. Het merendeel van de installateurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het type dak (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Malle.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de omgeving. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (denk aan Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Malle op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Malle
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Malle verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente