La Roche-En-Ardenne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in La Roche-En-Ardenne? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van deze website check je bruikbare aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in La Roche-En-Ardenne!

zonnepanelen installateur 6980
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLa Roche-En-Ardenne
Postcode69800
Gasverbruik21.600 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€166,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in La Roche-En-Ardenne mei 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je de spelregels in de gemeente La Roche-En-Ardenne. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente La Roche-En-Ardenne zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis La Roche-En-Ardenne
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4570), dan bedraagt het voordeel al snel €567. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in La Roche-En-Ardenne variëren tussen de €4200 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op circa 3070 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €767,50 (tarief mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in La Roche-En-Ardenne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118906€3400 – €4500€440
2295012€5175 – €5900€575
3353015€5900 – €6250€775
4400016€6450 – €6775€950
5447020€6925 – €7250€990
6507023€7475 – €7900€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck La Roche-En-Ardenne bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in La Roche-En-Ardenne is 3400 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Veel mensen kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in La Roche-En-Ardenne?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-la-roche-en-ardenne

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in La Roche-En-Ardenne vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs kies jij binnen enkele minuten een erkende aanbieder in jouw eigen buurt. Sommige monteurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Definieer expliciet het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in La Roche-En-Ardenne.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in La Roche-En-Ardenne op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief La Roche-En-Ardenne
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in La Roche-En-Ardenne een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente