Samrée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Samrée? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van deze pagina tref je accurate toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Samrée!

zonnepanelen installateur 6982
 • Lagere energiekost.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLa Roche-En-Ardenne
Postcode69820
Gasverbruik21.510 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€165,11

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Samrée juni 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente La Roche-En-Ardenne. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente La Roche-En-Ardenne zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Samrée
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4480), dan pak je al snel €555. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 500.000woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Samrée schommelen tussen de €4400 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor circa 2910 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €727,50 (vergoeding juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Samrée kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3675 – €4300€430
2298012€5000 – €5850€550
3342014€6000 – €6100€725
4390017€6500 – €6825€890
5463020€6975 – €7150€960
6508022€7475 – €8150€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Samrée bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Samrée is 3355 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Samrée?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-samree

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Samrée vergelijken? Op basis van onderstaande tips tref jij snel en eenvoudig een deskundige expert in jouw streek. De meeste specialisten hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman biedt zo actueel zonnepanelen advies in Samrée.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Samrée op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Samrée
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Samrée een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!