Hives

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Hives? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Via zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker check je accurate adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hives!

zonnepanelen installateur 6984
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLa Roche-En-Ardenne
Postcode69840
Gasverbruik21.530 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€165,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Hives april 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente La Roche-En-Ardenne. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente La Roche-En-Ardenne zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Hives
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4500), dan profiteer je al van een korting van zo’n €558. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hives liggen tussen om en nabij de €4600 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert pakweg 2930 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Pure Energie betaal je al snel €732,50 (prijs april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Hives kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120707€3600 – €4300€380
2308012€5125 – €5775€500
3333016€6100 – €6250€850
4398018€6325 – €6825€900
5443020€7025 – €7125€1020
6510021€7575 – €7925€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Hives bekijk je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hives is 3365 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hives?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hives

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Hives vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips heb je moeiteloos een goede expert in je woonplaats. Verscheidene bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het type woning. Het genre huis (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Hives.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hives op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Hives
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Hives een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!