Beausaint

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Beausaint? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van deze website check jij accurate aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Beausaint!

zonnepanelen installateur 6980
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLa Roche-En-Ardenne
Postcode69800
Gasverbruik21.500 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€164,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Beausaint oktober 2023

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente La Roche-En-Ardenne. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente La Roche-En-Ardenne zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Beausaint
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4470), dan pak je al snel €554. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Beausaint fluctueren tussen de €4200 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op om en nabij 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en NLE betaal je al snel €725,00 (prijspeil oktober 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Beausaint is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3575 – €4400€440
2280011€5275 – €5850€600
3326015€5975 – €6125€850
4406018€6300 – €6675€940
5446020€6900 – €7200€960
6514023€7450 – €8050€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Beausaint bekijk jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beausaint bedraagt 3350 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Beausaint?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beausaint

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Beausaint vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten kies jij binnen enkele minuten een professionele vakman in de regio. Een aantal specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het type huis. Het soort huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Beausaint.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar vraag ook om relevante keurmerken (denk aan CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beausaint op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Beausaint
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Beausaint een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!