Halleux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Halleux? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Door zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door onze tool ontdek je praktische details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Halleux!

zonnepanelen installateur 6986
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLa Roche-En-Ardenne
Postcode69860
Gasverbruik21.540 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€165,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Halleux september 2023

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be lees je de spelregels in de gemeente La Roche-En-Ardenne. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente La Roche-En-Ardenne zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Halleux
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4510), dan pak je al snel €559. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jenatuurlijk een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Halleux zitten vaak tussen de €4100 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €735,00 (onkosten september 2023). Door goedkope zonnepanelen in Halleux kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119806€3450 – €4200€410
2301013€5250 – €5875€550
3322016€5950 – €6200€875
4391017€6350 – €6775€900
5463020€6950 – €7300€990
6516023€7550 – €7875€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Halleux check jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Halleux is 3370 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Halleux?

Puur voor zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-halleux

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Halleux vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten kies jij in korte tijd een erkende specialist in je postcodegebied. De meeste adviseurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de installatiekosten. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het type dak (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Halleux.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Hierdoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Aansluitend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Halleux op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Halleux
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Halleux verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!