Ortho

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Ortho? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Middels krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze vergelijker ontdek jij toepasbare details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ortho!

zonnepanelen installateur 6983
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLa Roche-En-Ardenne
Postcode69830
Gasverbruik21.520 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€165,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Ortho juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente La Roche-En-Ardenne. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente La Roche-En-Ardenne zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Ortho
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4490), dan is het voordeel al snel €557. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ortho komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in zo’n 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €730,00 (tarief juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Ortho is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117006€3625 – €4325€410
2304011€5125 – €5650€650
3345016€6075 – €6075€775
4403018€6375 – €6775€890
5439019€7100 – €7225€990
6512021€7600 – €7950€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Ortho bekijk je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ortho bedraagt 3360 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de consumenten prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Ortho?

Voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ortho

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Ortho vergelijken? Via het advies hieronder zoek je zonder problemen een betrouwbare aanbieder in jouw eigen buurt. Sommige installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Ortho.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar wees scherp op certificering (zoals ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ortho op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Ortho
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ortho een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!