Bierset

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Bierset? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door onze website doorzoek je waardevolle gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bierset!

zonnepanelen installateur 4460
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuik
GemeenteGrâce-Hollogne
Postcode44600
Gasverbruik22.780 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€171,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bierset juli 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Grâce-Hollogne. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Grâce-Hollogne zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Bierset
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€5000), dan profiteer je al van een korting van zo’n €620. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bierset schommelen tussen de €5100 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in circa 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €710,00 (tarieven juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bierset kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3550 – €4300€400
2270012€5300 – €5900€500
3339016€6050 – €6225€850
4393016€6500 – €6675€930
5452019€7050 – €7125€980
6489023€7675 – €7825€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Bierset bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bierset bedraagt 3390 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Bierset?

Tijdens de montage van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bierset

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Bierset vergelijken? Door het advies hieronder tref je vandaag nog een professionele vakman in jouw streek. Diverse adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Bierset.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Daardoor weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit uw regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bierset op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Bierset
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bierset een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!