Horion-Hozémont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Horion-Hozémont? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van deze pagina lees je toepasbare gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Horion-Hozémont!

zonnepanelen installateur 4460
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuik
GemeenteGrâce-Hollogne
Postcode44600
Gasverbruik22.810 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€171,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Horion-Hozémont juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Grâce-Hollogne. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Grâce-Hollogne bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Horion-Hozémont
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€5030), dan profiteer je al van een korting van zo’n €624. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Horion-Hozémont schommelen tussen de €5400 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in circa 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €717,50 (vergoeding juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Horion-Hozémont is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3625 – €4300€410
2308013€5175 – €5700€600
3356014€6000 – €6125€700
4390017€6300 – €6725€910
5455020€7025 – €7250€1020
6502023€7500 – €7925€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Horion-Hozémont ontdek jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Horion-Hozémont is 3405 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Horion-Hozémont?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-horion-hozemont

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Horion-Hozémont vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vergelijk je vandaag nog een betrouwbare vakman in de regio. Verscheidene specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Horion-Hozémont.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar let ook op certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Horion-Hozémont op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Horion-Hozémont
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Horion-Hozémont een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!