Hollogne-Aux-Pierres

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Hollogne-Aux-Pierres? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Door een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be ontdek jij handige aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hollogne-Aux-Pierres!

zonnepanelen installateur 4460
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteGrâce-Hollogne
Postcode44600
Gasverbruik22.800 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€171,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hollogne-Aux-Pierres juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Grâce-Hollogne. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Grâce-Hollogne zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Hollogne-Aux-Pierres
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5020), dan loopt het voordeel al gauw op tot €622. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hollogne-Aux-Pierres zitten vaak tussen de €4700 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op grofweg 2860 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €715,00 (onkosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Hollogne-Aux-Pierres bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119808€3425 – €4500€420
2277012€5125 – €5650€575
3321015€6000 – €6250€700
4400018€6450 – €6725€890
5434020€7050 – €7150€960
6484021€7500 – €7875€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Hollogne-Aux-Pierres tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hollogne-Aux-Pierres is 3400 kWh. Dit staat voor rond de 11 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Hollogne-Aux-Pierres?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hollogne-aux-pierres

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Hollogne-Aux-Pierres vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs heb jij in een zeer korte periode een uitmuntende installateur in jouw streek. Sommige specialisten bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Hollogne-Aux-Pierres.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hollogne-Aux-Pierres op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Hollogne-Aux-Pierres
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Hollogne-Aux-Pierres een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!