Velroux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Velroux? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij dalende kosten, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van deze pagina ontdek je toepasbare raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Velroux!

zonnepanelen installateur 4460
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuik
GemeenteGrâce-Hollogne
Postcode44600
Gasverbruik22.820 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€171,81

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Velroux juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Grâce-Hollogne. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Grâce-Hollogne is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Velroux
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5040), dan is het voordeel al snel €625. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Velroux komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op om en nabij 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Pure Energie betaal je al snel €720,00 (tarief juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Velroux bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120406€3600 – €4375€390
2287013€5275 – €5900€525
3342016€6050 – €6175€700
4400016€6525 – €6750€900
5449019€6900 – €7125€1010
6517021€7400 – €7950€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Velroux zie je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Velroux bedraagt 3410 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Velroux?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-velroux

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Velroux vergelijken? Geholpen door onderstaande tips vergelijk jij binnen enkele minuten een erkende vakspecialist in jouw eigen buurt. Veel specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Velroux.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Velroux op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Velroux
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Velroux een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!