Lacuisine

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Lacuisine? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be check jij handige tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Lacuisine!

zonnepanelen installateur 6821
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuxemburg
GemeenteFlorenville
Postcode68210
Gasverbruik20.620 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€164,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lacuisine oktober 2023

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Florenville. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Florenville zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Lacuisine
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4340), dan pak je al snel €538. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Lacuisine variëren tussen de €5200 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pak ‘m beet 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie of NLE betaal je hiervoor wel €710,00 (kosten oktober 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Lacuisine is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120707€3550 – €4375€400
2307012€5125 – €5900€625
3326016€5975 – €6075€875
4401016€6375 – €6800€940
5444020€7025 – €7300€1000
6504022€7650 – €7925€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Lacuisine lees jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lacuisine bedraagt 3510 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Lacuisine?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lacuisine

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Lacuisine vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs vind jij binnen enkele minuten een professionele specialist in jouw streek. Veel bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het type dak (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Lacuisine.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lacuisine op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Lacuisine
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Lacuisine een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!