Villers-Devant-Orval

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Villers-Devant-Orval? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Door het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je actuele tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Villers-Devant-Orval!

zonnepanelen installateur 6823
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuxemburg
GemeenteFlorenville
Postcode68230
Gasverbruik20.630 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€165,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Villers-Devant-Orval september 2023

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Florenville. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Florenville zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Villers-Devant-Orval
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4350), dan profiteer je al van een korting van zo’n €539. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Villers-Devant-Orval variëren tussen de €4000 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €712,50 (kosten september 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Villers-Devant-Orval bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118107€3500 – €4425€420
2273013€5150 – €5600€525
3339016€5925 – €6150€850
4398018€6450 – €6750€930
5456020€7075 – €7150€1020
6485022€7575 – €8175€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Villers-Devant-Orval bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Devant-Orval bedraagt 3515 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de consumenten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Villers-Devant-Orval?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-devant-orval

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Villers-Devant-Orval vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt tref jij zonder problemen een erkende vakman in jouw omgeving. Verschillende installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Villers-Devant-Orval.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Dan weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgen er offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om relevante keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Devant-Orval op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Villers-Devant-Orval
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Devant-Orval een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!