Fontenoille

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Fontenoille? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door deze website tref je waardevolle details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Fontenoille!

zonnepanelen installateur 6820
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuxemburg
GemeenteFlorenville
Postcode68200
Gasverbruik20.590 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€164,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Fontenoille juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Florenville. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Florenville kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Fontenoille
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4310), dan bedraagt het voordeel al snel €534. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Fontenoille komen doorgaans uit tussen de €4500 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op om en nabij 2810 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €702,50 (prijspeil juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Fontenoille kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120606€3700 – €4300€420
2310013€5225 – €5900€525
3335014€6075 – €6225€725
4415018€6325 – €6600€930
5470019€7075 – €7225€1030
6491023€7500 – €8100€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Fontenoille check je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fontenoille is 3495 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Fontenoille?

Voor het leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fontenoille

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Fontenoille vergelijken? D.m.v. onderstaande tips zoek je in een zeer korte periode een deskundige aanbieder in je postcodegebied. Verschillende monteurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf het type woning. Het genre huis (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Fontenoille.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Fontenoille op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Fontenoille
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Fontenoille een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!