Chassepierre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Chassepierre? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van onze tool lees je handige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Chassepierre!

zonnepanelen installateur 6824
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Groene investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuxemburg
GemeenteFlorenville
Postcode68240
Gasverbruik20.640 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€165,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Chassepierre februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Florenville. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Florenville bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Chassepierre
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4360), dan is jouw winst al gauw €540. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Chassepierre liggen tussen de €5000 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa om en nabij 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €715,00 (kosten februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Chassepierre is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3450 – €4450€430
2307013€5275 – €5900€650
3346014€5975 – €6275€850
4382017€6525 – €6625€920
5434019€7075 – €7275€1020
6480021€7625 – €7925€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Chassepierre check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chassepierre is 3520 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 12 panelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder zijn er dunne-film panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Chassepierre?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chassepierre

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Chassepierre vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt tref jij snel en eenvoudig een uitmuntende installateur in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer het type huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Chassepierre.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Chassepierre op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Chassepierre
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Chassepierre een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!