Wanfercée-Baulet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Wanfercée-Baulet? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je uitgebreide raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Wanfercée-Baulet!

zonnepanelen installateur 6224
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFleurus
Postcode62240
Gasverbruik20.070 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€158,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Wanfercée-Baulet juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be tref je wat de regels zijn in de gemeente Fleurus. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Fleurus kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Wanfercée-Baulet
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5040), dan is jouw winst al gauw €625. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim enkele honderdduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wanfercée-Baulet komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa zo’n 2800 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta of Nuon betaal je daarvoor zo’n €700,00 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Wanfercée-Baulet kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118808€3700 – €4350€420
2296013€5150 – €5600€600
3329014€6000 – €6200€750
4391018€6525 – €6675€890
5430020€6900 – €7125€1030
6484022€7700 – €8075€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Wanfercée-Baulet vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wanfercée-Baulet is 3335 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste bewoners installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wanfercée-Baulet?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wanfercee-baulet

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Wanfercée-Baulet vergelijken? Op basis van onze stappenplan kies jij vandaag nog een erkende vakman in jouw omgeving. Diverse specialisten bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Wanfercée-Baulet.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wanfercée-Baulet op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Wanfercée-Baulet
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Wanfercée-Baulet een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!