Wangenies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Wangenies? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze vergelijker vind je bruikbare info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Wangenies!

zonnepanelen installateur 6220
 • Makkelijk geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • BTW terugvragen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteFleurus
Postcode62200
Gasverbruik20.030 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€158,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Wangenies juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Fleurus. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Fleurus kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Wangenies
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5000), dan bedraagt het voordeel al snel €620. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wangenies fluctueren tussen de €4200 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen genereert circa 2760 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €690,00 (tarief juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Wangenies kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3625 – €4475€380
2304012€5300 – €5900€675
3332014€6100 – €6175€875
4395017€6550 – €6600€950
5446019€6950 – €7125€980
6484022€7400 – €8025€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Wangenies tref je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wangenies is 3315 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wangenies?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wangenies

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Wangenies vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek jij in een zeer korte periode een uitstekende vakman in je postcodegebied. Tal van bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet het huis. Het genre dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Wangenies.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wangenies op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Wangenies
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Wangenies een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!